Egyre több helyen találkozom céklás receptekkel. Legutóbb a nőklapja oldalán botlottam bele párba. Nagyon szeretem a zöldségeket, de valahogy eddig a cékla savanyúságként jöhettt számításba. Kiskoromban emlékszem, a mamámnál tele volt a pince vele télen. Hiszen falusi gyereknek télen ez volt a krumpli, répa és egyéb savanyúságok mellett a zöldség. És lám úgy tűnik, ismét tágult a tudatom, hisz ki gondolta volna, hogy ennyire egészséges és sokarcú egy növény. ,,Igen magas a kalcium, foszfor, vas, nátrium, kálium, kén, A-, B- és C-vitamin tartalma” Nem mellesleg olcsó és könnyen beszerezhető.
Egy céklás turmixxal kezdtem a kísérletezést, nagyon egyszerű és finom.
Ami kell hozzá:
– Egy közpes cékla
– 3 dl víz
– fél citrom csavart leve
Csak lereszeljük, turmixba bele a céklát, vizet, citromot. Napindítónak, napzárónak vagy csak úgy nagyon finom.
Ti szeretitek a céklát? Mit szoktatok belőle még csinálni ?
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: