Zabfalat

Ezt a receptet az Éva magazin márciusi számában leltem. Nagyon szeretem a zabot, zabkekszet így különösen megörültem neki. Kicsit átalakítottam a saját ízlésemre, kihagytam belőle a cukrot és jó sok naranccsal is megszórtam. Na de lássuk:

Elsőként a vajat egy kis, édesítőszerrel,  mézzel vagy cukorral, ki mivel édesíti robotgéppel felverjük.

Hozzáadjuk a tojást, ismét keverünk rajta párat. Majd a száraz hozzávalókat és a tejfölt. Ez után jöhet a narancs héja és a leve és az apróra darabolt csoki. Készületek során elpárolgott egy sor a csokiból, ki érti?! De azt hiszem elegendő mennyiség lett így is.  Ezután az egészet jól összegyurmázzuk kézzel. Akkor lesz jó, ha egy összefüggő masszát kapunk, ha kicsit folyósnak érezzük öntsünk bele bátran zabot, ha túl száraznak egy kis tejfölt. Elrontani nem lehet. Majd golyóbisokat formálunk egy sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk. Előmelegített sütőn 180 fokon kb 15-20 perc alatt meg is van. Nekem olyan 20 db jött ki.

Voilá kész a gluténmentes, akár cukormentes keksz. Persze, ettől nem fog elégni a zsírunk, de egy kis bocsánatos bűnért megéri 😉

Címkék: , , , ,
Tovább a blogra »